Vzpomínky a karma

Vzpomínky, které si přenášíme napříč různými inkarnacemi podle tzv. karmy, kterou jsme na sebe vzali, se v současném životě vynořují napovrch v podobě ožehavých témat, jež nás obtěžují a zaneprázdňují. Jsou to energetické balíčky uložené v našem vědomí, které určují jakým tématem se budeme v současném životě zabývat a jaké touhy nás budou ovládat. Pokud těmto touhám sloužíme a necháváme se jimi řídit, pak toto karmické zatížení posilujeme a většinou naprosto zapomeneme na to, kdo ve skutečnosti jsme.
Tyto vzpomínky jsou staré příběhy neustále se opakující a vytvářející začarovanou smyčku. A my je následováním tužeb neustále oživujeme a upevňujeme. Když jsou tyto karmické uzly aktuálně oživlé a v našem nitru vyvolávají současné situace emoční turbulence, znamená to, že se vzpomínky probudily a my je můžeme skrze současné situace začít rozplétat. Naším úkolem je prohlédnout pradávné vzpomínky vytvářející příběhy iluzí a začít si rozpomínat na to, kdo skutečně jsme.
Obrovská síla, kterou vyvíjíme na potlačení všeho nepohodlného (tedy na to, abychom se nemuseli setkat s utrpením a bolestí, ale paradoxně si utrpení svým potlačováním způsobujeme) odpovídá velikosti našeho vnitřního světla. Pokud dovolíme této tranmutační síle, aby nás proměnila, bude veškerá energie dříve vázaná potlačováním dotupná k procesu proměny. Nemusí to být snadná cesta, jelikož emoční zabarvení našich příběhů a pocit oprávnění se tak cítit a podle toho jednat nás neustále vrací na to stejné místo. Změnou svého postoje a schopností věci nechat svým životem procházet můžeme pomalu rozpouštět sítě iluzí a vracet se k přirozenému bytí.
 
Všechny situace na naší cestě nabízejí možnost k pozvednutí naší frekvence a to jednoduše změnou pohledu/postoje k situaci. Změna postoje zahrnuje přijetí situace, ale přitom nejde o to, abychom si nechali například škodit. Spíše se po nás chce, abychom se dokázali otevřít ve chvíli, kdy nás něco zraňuje. Abychom byli schopni zachytit své nejčastější reaktivní vzorce, když se nám něco děje a neuzavřeli se. Protože pravděpodobně zjistíme, že „díky“ naší opakující se reakci vzniká příčina (to, že nám někdo něco dělá). Tedy, že my jsme tvůrci a vytváříme svými předpoklady frekvenční pole, které přitahuje určité situace a lidi. Ano, jako bychom se potřebovali podívat na situaci jinou optikou a spíše se zaměřili na svou vnitřní odezvu – aha, v této situaci se cítím jako poškozená oběť, nedokážu dát najevo pevnou hranici člověku, který mi škodí například. Tímto mi situace naznačuje, že si nechávám nevědomě vstupovat cizí energii do prostoru, aniž bych zasáhla. Jsem zvyklá cítit se bezmocně. Takže toto je frekvence, na které operuji. Aha. Tímto přestávám utahovat smyčku a vytvářím prostor pro nové postoje. Možná se přístě zachovám jinak, možná se jen přestanu cítit tak bezmocně, možná se ohradím….je nespočet možností, jak situace prožíváme. A vždy svou frekvenci dokážu přečíst podle toho, JAK SE CÍTÍM. Takto dovoluji síle transmutace proměňovat můj život. 
 
Tady jde pěkně vidět, jak se vzájemně doplňují různé aspekty stínů spektra Genových klíčů – GK 47 Potlačení, GK 33 Zapomnění, GK 36 Turbulence, GK 30 Touha. Nebo naopak darů – GK 47 Transmutace, GK 42 Odpoutání, GK 55 Svoboda.
 
Markéta Doubravská

  1. Dana Vodičková Svobodová

    Děkuji, je to naprosto brilantně sdělené. O to víc děkuji, že jste popsala mechanismus- způsob, který v sobě vnímám a cítím a který ( pokud jsem bdělá) používám, ale doposud jsem ho tak uceleně nedokázala sdělit.
    Zjistila jsem při tom,že pokud vědomě vstoupíme do místa které je plné strachu a vědomě si ho prohlédneme nekdy bylo třeba ho nechat na sebe pusobit,uvolní se,nebo se dostaví obrovský příval energie.
    Ještě jednou moc děkuji.Dana Vodičková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *